English|صفحه اصلی  | سایت اصلی دانشگاه |   امروز: جمعه ١٠ فروردين ١٤٠٣

آمار بازدید

بازديدکنندگان امروز : 8
بازديدکنندگان این صفحه: 517
کل بازديدکنندگان : 67245
بازديدکنندگان آنلاين : 1
آخرین بروزرسانی : 1402/07/12

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی

راهنمای استفاده از پایگاه اطلاعاتی

Proquest

http://search.proquest.com

تهیه و تنظیم: زهرا قراجه داغی

خرداد 97

Proquest یک سرویس الکترونیکی به هم پیوسته است و محتوای آن را، پایان نامه ها، سخنرانی ها، مقالات، نشریات علمی و گزارش ها تشکیل می دهند.

Proquest در واقع مجموعه ای از پایگاه های اطلاعاتی است که پوشش موضوعی آن شامل علوم پزشکی، علوم مهندسی، علوم اجتماعی، هنر، تجارت، تاریخ، زبان و ادبیات می باشد. این پایگاه از سال 1983 به جمع آوری، سازماندهی و توزیع اطلاعات برای دسترسی محققان، پژوهشگران و کتابداران در سراسر دنیا پرداخته است و مقالات نشریات علمی، پایان نامه ها، سخنرانی ها، گزارش ها و ... را به صورت چکیده و تمام متن به همراه استنادهای مرتبط و تصاویر ارائه می دهد.

انواع جستجو

در این پایگاه به 5 روش می توان عملیات جستجو را انجام داد:

  • Basic search یا جستجوی ساده
  • Advanced search یا جستجوی پیشرفته
  • Publication یا جستجو بر اساس لیست انتشارات
  • Browse یا جستجوی تخصصی در نام افراد، شرکت ها، آدرس ها و...
  • Search subject areas یا جستجو در محدوده موضوعی

Basic search: در صفحه اول این پایگاه امکان جستجوی ساده فراهم گردیده است. با وارد کردن کلیدواژه مورد نظر در جعبه جستجو اطلاعات موجود بازیابی می گردد.

نکته: در این قسمت امکان محدود کردن جستجو به دو گزینه Full text و Peer reviewed وجود دارد.

با انتخاب گزینه Full text در صفحه نتایج رکوردهایی که متن کامل آنها قابل دسترسی است بازیابی می گردند و گزینه Peer reviewed امکان دسترسی به مقالات علمی بررسی شده توسط تیم داوری را فراهم می کند.

در واقع گزینه Peer reviewed فرآیند جستجو را در مقالات علمی پژوهشی مجموعه انجام می دهد.

Advanced search: با انتخاب گزینه ی Advanced search می توان از دو روش Advanced Serch و Command line عملیات جستجو را انجام داد.

Advanced Serch: در این روش با استفاده از جستجوهای متعدد و فیلدهای مختلف، نتایج دقیق تری بازیابی خواهند شد.

با کلیک کردن بر روی گزینه Add a row می توانید یک جعبه جدید برای وارد نمودن کلیدواژه ای دیگر اضافه نمائید.

در جعبه Anywhere می توان جستجو را به فیلدهای مختلف محدود نمود:

نکته: با انجام جستجوی پیشرفته امکان جستجوی دقیق تر و ریزش نتایج کاذب افزایش می یابد.

در قسمت Limit to می توانید نوع رکورد و در قسمت Publication date، محدوده زمانی مورد نظر را مشخص نمائید.

با استفاده از هر یک از جعبه های زیر نیز می توان جستجو را محدود نمود. به این ترتیب که با کلیک کردن بر روی گزینه های آبی رنگ فیلدهای موجود بر اساس فهرست الفبایی در قالب نام مشاور، نویسنده، دانشگاه یا موسسه، واژه نمایه شده و سرعنوان های موضوعی قابل مشاهده می باشد که شما می توانید کلیدواژه های مورد نظر خود را وارد نموده جستجو را محدودتر نمائید.

در قسمت پایین تر با انتخاب گزینه های موجود در هر یک از جعبه ها می توانید نوع منبع، نوع دستنوشته، نوع مدرک و نیز زبان مورد نظر خود را انتخاب نموده و جستجو را با اعمال محدودیت های جدید ادامه دهید:

با کلیک کردن بر روی گزینه Result page option فیلدهای جدیدی نمایش داده می شود که شامل موارد زیر می باشد:

با انتخاب گزینه Sort results by ترتیب نمایش مدارک بازیابی شده را بر اساس تاریخ و یا ارتباط با کلیدواژه های وارد شده انتخاب می کنید.

با انتخاب گزینه Item per page تعداد رکوردهای قابل نمایش در صفحه بازیابی نتایج را میتوانید مشخص نمائید.

با انتخاب گزینه Exclude duplicate documents مدارک تکراری از جستجو حذف خواهند شد.

با انتخاب گزینه Show additional terms included in the search واژه های اضافی موجود در فرآیند جستجو نمایش داده خواهد شد.

Commamd line Search

در صفحه جستجوی پیشرفته با انتخاب گزینه Command line Search امکان جستجوی خبره برای جستجوگر فراهم شده است. این نوع جستجو برای زمان هایی که فرمول جستجو طولانی و پیچیده است پیشنهاد می گردد. برای مثال با انتخاب نویسنده از جعبه Search fields و کلیک کردن روی جعبه Add to form می توان این فرمول را مشاهده نمود:

AU() و با نوشتن اسم مورد نظر بدین صورت قابل جستجو خواهد بود:AU(Taylor) .

و در ادامه می توان با استفاده از فیلدهای مشابه جستجوی پیشرفته نتایج جستجو را محدود نمود.

نکته: در سمت راست صفحه نیز جعبه Search Tools یا ابزارهای جستجو وجود دارد که شامل موارد زیر می باشد:

Thesaurus: شما را به صفحه اصطلاحنامه هدایت می کند تا اصطلاح انتخاب شده را برای انجام جستجو انتخاب نمائبد.

Look up terms: اصطلاحاتی را نمایش می دهد که شما در مراجعات خود به پایگاه های اطلاعاتی به صورت متداول و در قالب اسم نویسنده، سازمان، ناشر و یا موضوع جستجو نموده اید.

Field codes: فرمول هایی که برای فیلدهای قابل جستجو تعریف شده اند را نمایش می دهد.

Tips: نکات مهم برای انجام جستجو را بیان می نماید.

Publication

با انتخاب این گزینه، می توان با استفاده از لیست الفبایی و یا با استفاده از جستجوی کلیدواژه ای به جستجو و مشاهده انتشارات موجود در این پایگاه از قبیل نشریات یا کتاب ها پرداخت.

1.جستجوی کلیدواژه ای:

در این قسمت در صورت جستجوی کلید واژه ای خاص می توانید واژه را در جعبه جستجوی موجود در ابتدای صفحه وارد کرده و با انتخاب فیلد مورد نظر جستجو را انجام دهید.

2. جستجوی الفبایی:

در این قسمت ابتدا حرف اول از عنوان مورد نظر را انتخاب و روی آن کلیک می کنید.

سپس با انتخاب عنوان مورد نظر خود صفحه ای بازیابی می گردد که شامل اطلاعات کامل در مورد آن و همچنین شماره های نمایه شده نشریه می باشد و شما با انتخاب سال و شماره مد نظر خود به مقاله مورد نظر دسترسی خواهید یافت.

نکته: با کلیک کردن بر روی حرف مورد نظر تغییراتی را در اعداد مقابل انواع انتشارات که در سمت چپ صفحه وجود دارد مشاهده خواهید کرد.

نکته: همچنین در قسمت پایین فهرست انتشارات می توانید تعداد مقالات موجود را به زمینه موضوعی، زبان، عنوان نشریه و پایگاه های موضوعی محدود نمائید. در این قسمت میتوانید تعداد مقالات موجود در هر یک از فیلدهای بالا را مشاهده و محدودیت های لازم را اعمال نمائید.

Browse

Browse Topics & Featured Content(مرور موضوعات و محتوای ویژه) حاوی دو قسمت است:

Dissertations & Theses .1 یا پایان نامه ها: که با کلیک کردن روی آن به پایان نامه های موجود در پروکوئست دسترسی خواهید داشت.

با کلیک بر روی این قسمت وارد صفحه ای خواهید شد که می توانید به دو روش Browse by Subject(مرور بر اساس موضوع) و Browse by location(مرور بر اساس موقعیت مکانی) به عنوان مورد نظر خود دسترسی یابید.

با کلیک کردن بر روی View documents می توانید به اطلاعات و متن پایان نامه دسترسی بیابید:

در صفحه نتایج رکوردهای بازیابی شده را مشاهده خواهید کرد.

اطلاعات هر رکورد شامل عنوان، نویسنده، سازمان و تاریخ می باشد. امکان دسترسی به چکیده، پیش نمایش(PDF)، متن کامل(PDF) وجود دارد. با انتخاب عنوان مورد نظر می توانید از امکاناتی از قبیل استناد، ایمیل، پرینت و ذخیره استفاده نمائید.

در سمت راست رکورد گزینه Preview قرار دارد که با، باز نمودن آن چکیده، به همراه موضوع و پایگاه های اطلاعاتی که این عنوان در آنها نیز نمایه شده است قابل مشاهده خواهد بود. در این قسمت نیز به صورت جداگانه امکان مشاهده استناد و نیز ایمیل، پرینت و یا ذخیره اطلاعات وجود دارد.

در سمت چپ صفحه نتایج نیز فیلدهایی برای محدود سازی نتایج بازیابی شده قرار گرفته است که با استفاده کردن از آنها می توانید نتایج بازیابی شده را نیز محدودتر نمائید. این فیلدها شامل موقعیت مکانی، موضوع، و موسسه یا دانشگاه می باشند.

Health & Medicine .2 یا بهداشت و پزشکی: که این قسمت نیز شامل منابع آموزشی و روش مطالعه می باشد.

Databases

این قسمت نیز شامل 7 پایگاه در زمینه های موضوعی مختلف است که با ورود به هر یک از آنها می توانید به رکوردهای موجود در آنها نیز دسترسی بیابید و با استفاده از امکانات جستجوی آنها، موارد مورد نیاز خود را بازیابی نمائید.

Search subject areas در این نوع جستجو با انتخاب هر تصویر، امکان جستجو در محدوده موضوعی خاصی فراهم می گردد. این قسمت حاوی موضوعاتی از قبیل هنر، تجارت، پایان نامه ها، علوم بهداشتی و پزشکی،تاریخ، ادبیات و زبان، علوم مهندسی و علوم اجتماعی می باشد که با انتخاب هر کدام جستجوی رکوردهای مرتبط با آن موضوع برای شما امکانپذیر خواهد بود.

برای مثال با انتخاب Health & medicine امکان جستجو در پایگاه های مختلف حوزه علوم بهداشتی و پزشکی زیر مجموعه پروکوئست فراهم می گردد:

جستجو و مشاهده نتایج:

ابتدا کلید واژه مورد نظر را داخل جعبه جستجو وارد نموده با انتخاب گزینه Search فرآیند جستجو آغاز می گردد.

صفحه نتایج بازیابی شده به صورت بالا خواهد بود.

همچنان که مشاهده می کنید تعداد رکوردهای بازیابی شده بسیار زیاد است و امکان دستیابی به عنوان مورد نظر به سختی صورت خواهد گرفت. شما می توانید برای محدود کردن تعداد نتایج از فیلدهای تعبیه شده در سمت چپ صفحه استفاده نمائید:

درقسمت اول می توانید با انتخاب یکی از دو گزینه متن کامل یا مقالات پژوهشی(داوری شده) تعداد نتایج را کاهش دهید.

همانطور که مشاهده می کنید تعداد رکوردهای بازیابی شده از 895361 به 362639 کاهش پیدا کرد.

در ادامه مجددا می توانید با استفاده از فیلدهای Source type(نوع منبع)، Publication date(تاریخ انتشار)، Publication title(عنوان مجله)، Document type(نوع رکورد)، Subject(موضوع)، Company/Organization (کمپانی یا سازمان)، location(موقعیت مکانی)، Person(نام شخص)، language(زبان) و نیز Database (پایگاه اطلاعاتی) نتایج را به تعداد بسیار کمتری کاهش دهید.

در انتهای کار نیز می توانید نتایج بازیابی شده را با انتخاب یکی از سه گزینه میزان ربط، قدیمی ترین و جدیدترین مرتب نمائید.

Search within:

با کلیک کردن بر روی این گزینه می توانید دوباره فرآیند جستجو را در میان نتایج بازیابی شده انجام دهید

Modify search:

از این گزینه نیز برای محدود کردن جستجو استفاده می شود. این گزینه امکان جستجوی جدیدی را بدون در نظر گرفتن نتایج قبلی فراهم می کند.

Recent searches:

با این گزینه می توانید جستجوهایی که اخیرا انجام داده اید را مشاهده نمائید.

:Save search/alert

این گزینه امکان ذخیره فرمول جستجو و نیز فعال کردن سیستم هشدار را فراهم می نماید.


با استفاده از سیستم Alert بدون ورود به پروکوئست از رکوردهایی که جدیدا به پایگاه اضافه شده اند آگاهی خواهید یافت.

اطلاعات بازیابی شده در صفحه نتایج:

نکته: اطلاعات هر رکورد شامل عنوان، نویسنده، سازمان و تاریخ می باشد. امکان دسترسی به چکیده، پیش نمایش(PDF)، متن کامل(PDF) وجود دارد.

با کلیک کردن بر روی عنوان وارد صفحه جدیدی خواهید شد که در آن به صورت گسترده تر متن چکیده و جزئیاتی شامل اصطلاحات سرعنوان موضوعی مش، اطلاعات کامل کتابشناختی، تاریخچه کامل انتشار، تعداد استنادها و همچنین رکوردهای مرتبط و مشابه با این عنوان را مشاهده خواهید نمود.

با انتخاب عنوان مورد نظر می توانید از امکاناتی نظیر Cite, Email, Print, Save استفاده نمائید.

Email برای فرستادن رکورد بازیابی شده به آدرس پستی خود یا دیگران مورد استفاده قرار می گیرد. با استفاده از گزینه Cite می توانید اطلاعات کتابشناختی رکوردهای انتخاب شده را با یکی از فرمت های موجود در پایگاه دریافت و ذخیره نمائید. امکان چاپ مقاله مورد نظر نیز در این پایگاه قرار داده شده است.

علائم معرف نوع مدرک:

در صفحه نتایج در کنار هر رکورد تصویر کوچکی وجود دارد که معرف نوع مدرک است. لیست علام و تصاویر مرتبط با آن در جدول زیر قرار داده شده است: